24SEA

Looptijd project: 
07/12/2017 tot 07/12/2018

24SEA is een spin-off van VUB, gespecialiseerd in het ontwikkelen en aanbieden van structural health monitoring (SHM) van offshore structuren. De service start bij het ontwikkelen, assembleren en installeren van data acquisitie systemen en het voorzien van sensoren, gaat verder met het beheren van de data transfer en opslag en eindigt met de dataprocessing, analyse en beslissingsondersteuning voor de klant. 

Link2Innovate case: nieuwe blade monitoringsystemen voor windturbines

Via Link2Innovate wil 24SEA blade monitoring met behulp van optische vezelsensoren voor het eerst verkennen en uittesten om zo de beschikbare systemen op de markt te verbeteren. Tijdens Link2Innovate zal 24SEA de eerste testfase hiertoe opstarten. Om hun real-time blade monitoring testsysteem uit te rollen, zocht en vond 24SEA een Nederlandse partner die dit wil faciliteren. 

Doel van het Link2Innovate project is een experimentele installatie van de sensoren en vervolgens een data transfer systeem uit te werken/testen waarmee de gegenereerde data overgebracht kunnen worden naar een centrale server in kantoren van 24SEA. 

Acties voor een succesvolle samenwerking zijn:

  • Onderzoek naar de geschikte fiber optic sensoren
  • Experimentele installatie fiber optic sensoren op de blades van een grote windturbine
  • Selectie van nieuwe generatie data transfer systeem
  • Installatie van data transfer systeem

 

Voor meer info: https://www.24sea.eu/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu