Com & Sens

Looptijd project: 
01/11/2017 tot 31/10/2018

Optische vezel installatie voor pile driving

 

Com & Sens (Composites & Sensing ) is een spin-off bedrijf Universiteit Gent, gespecialiseerd in het toepassen van (ingebedde) glasvezel sensoren voor het opvolgen van composietconstructies. Het kan zijn diensten aanbieden gedurende het volledige proces van composiet fabricage tot het effectief in gebruik nemen van de FRP componenten, inclusief het aanbieden van op maat gemaakte composietsensoren.

 

Link2Innovate case: optimalisatie van sensorinstallatiemethodiek + controle nadien

 

In het kader van Link2Innovate zal Com&Sens optische sensoren bevestigen op de monopile fundering van een offshore windturbine van een Nederlands partnerbedrijf. De testfundering wordt door het partnerbedrijf in de zeebodem gehamerd en er nadien opnieuw uit gehaald. Dit zal Com&Sens toelaten de impact van het hameren op de verschillende bevestigingsmethodes van optische sensoren nauwkeurig te bestuderen.

 

Het beoogde eindproduct is een optisch sensorensysteem dat op een eenvoudige manier aangebracht kan worden op een monopile waardoor dergelijke offshore constructies nauwkeuriger en intensiever gemonitord kunnen worden.

 

Acties voor een succesvolle samenwerking tussen 1 november '17 en 31 oktober '18 zijn: 

  • Onderzoek naar mogelijke kandidaten/alternatieven voor het coveren van de vezelsensor
  • Preliminaire experimenten om kandidaat tapes te testen op hun bruikbaarheid
  • Plaatsen van sensoren op het oppervlakte van de offshore windturbine fundering
  • Controleren van de geplaatste sensoren na hameren en recuperatie van de monopile uit de zeebodem
  • Verschillende alternatieven en sensortapes worden geplaatst

 

Voor meer info http://www.com-sens.eu/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu